Sandbox

Sandbox is a multipurpose HTML5 template with various layouts which will be a great solution for your business.

Contact Info

Moonshine St. 14/05
Light City, London

info@email.com
00 (123) 456 78 90

Learn More

Follow Us

DUS Nedir?

DUS (Diş Hekimliği Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı), diş hekimliği fakültelerinden mezun olan veya halen eğitim görenlerin, uzmanlık eğitimi almak için girmek zorunda oldukları bir sınavdır. ÖSYM tarafından düzenlenen bu sınav, adayların temel bilimler ve klinik bilimler konularındaki bilgi ve becerilerini ölçmeyi amaçlar. DUS, diş hekimlerinin uzmanlık alanlarında derinlemesine bilgi ve beceri sahibi olmalarına olanak tanıyan bir eğitim programına katılmalarının ilk adımıdır.

3 Eylül 2022 tarihli ve 31942 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliği uyarınca, üniversitelerin Diş Hekimliği Fakültelerinde uzmanlık eğitimi görmek isteyen adayları seçme ve yerleştirme işlemleri Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yürütülmektedir. Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (DUS) sonucuna göre uzmanlık eğitimine kabul edilecek adaylar, tercihlerine göre mevcut kontenjanlara yerleştirilmektedir.

TUS sınavında olduğu gibi 16 Mayıs 2024 tarihinde yayınlanan Resmi Gazeteye göre eski dönemlerde uygulanan %2 puan kesintisi %5 olarak güncellenmiştir. DUS sınavı da yılda iki dönem yapılmaktadır.